Het beheren van een ventilatiesysteem gaat verder dan het uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud. Beheer wordt voor langere tijd ingezet en is een voortdurende zoektocht naar optimalisaties. In combinatie met regelmatig onderhoud zorgt beheer ervoor dat het systeem voortdurend gemonitord wordt, dat levert efficiëntie op en kan zelfs storingen en (verregaande) problemen helpen voorkomen. 

Vraaggestuurd onderhoud
Het gebruik van een gebouw kan door de tijd heen wijzigen; gebruikstijden, bezetting en functie kunnen veranderen. Daarnaast kunnen er optimalisaties op energieverbruik en comfort worden uitgevoerd. Beheer op afstand kan een effectief middel zijn om trends over een langere periode te kunnen analyseren en hier optimalisaties uit te halen. Met beheer wordt vraaggestuurd onderhoud gecreëerd waardoor het aantal onderhoudsbezoeken zelfs kan verminderen. Goed beheer kan dus een enorme efficiëntie opleveren.

 

Optimalisaties in energieverbruik en comfort.

 

Storingen
Mocht er toch een storing in het systeem optreden hoort het verhelpen hiervan ook bij het beheer. Storingen zijn hinderlijk, niet alleen omdat het systeem faalt maar ook door de rompslomp die het met zich meebrengt. Daarom verhelpen we een eventuele storing zo snel mogelijk maar gaan we ook op onderzoek uit wat de oorzaak van het probleem is, zo kan een soortgelijk probleem in de toekomst voorkomen worden.

Afhankelijk van de behoefte maken we individuele afspraken over reactietijden en (eventuele) 24/7 serviceparaatheid.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!