Van Dijk Ventilatie heeft in opdracht van Flex Projects het bedrijfspand van Transfer Solutions in Leerdam voorzien van een geheel nieuwe luchtbehandelingskast. Flex Projects, specialist in de werkplek van de toekomst, zorgde voor de herinrichting van een bestaand kantoorpand voor de nieuwe bewoner; IT specialist Transfer Solutions.

Het pand was uitgerust met een oude recirculatie luchtbehandeling die niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen die gesteld worden aan een gezonde werkomgeving. Aan ons de taak het oude systeem te demonteren en af te voeren en zowel de engineering, installatie en montage van het nieuwe systeem te verzorgen. Dit bestaat uit een luchtbehandelingskast, kanaalwerk gecombineerd met warmtepompen, reviseren van bestaande stoombevochtiger en het aanpassen van de bestaande regelkast.

Ruim voldoende verse lucht voor alle medewerkers

De nieuwe luchtbehandelingskast zorgt voor ruim voldoende verse lucht voor alle medewerkers van TFS en het hele pand is nu volledig gasloos. In de luchtbehandelingskast zijn geluiddempers geplaatst, zowel in de luchtafvoer als in de buitenluchtaanzuig. Geluidsoverlast voor de omgeving wordt daarmee voorkomen.

Voor de vochtregeling wordt gebruik gemaakt van een vrijprogrammeerbare regeling. De gehele regeling is in eigen beheer geïmplementeerd en geprogrammeerd. De regeling is op afstand bereikbaar waardoor we bij vragen of storingen snel (mee) kunnen kijken en service verlenen of bijsturen als veranderende omstandigheden daarom vragen.

 • Technische info:
  > Luchtdebiet 11.000 m3/h.
  > Warmteterugwinning door een sorptie warmtewiel.
  > 4 stuks EC ventilatoren.
  > Direct expansie R32 warmtewissleaar met twee circuits voor naverwarming en koeling.
  > 0-10 V warmtepomp cascade- en capaciteitsregeling zorgt voor zeer constante regeling van de inblaastemperatuur.
  > Modbus-koppeling geeft de regeling ook toegang tot de regeling van de lbk.